Silvia

Geschiedenis

Rancilio is een professionele espressomachine bouwer die sinds 1927 bestaat, ze staan bekend om hun industriële design. De Silvia is in 1997 voor het eerst gemaakt in Italië als thuisapparaat voor zakenrelaties. Dit bleek zo`n geweldig succes, dat het in productie is genomen voor iedereen. Nu wordt ze over heel de wereld verkocht en heeft wat kleine wijzigingen ondergaan, maar de behuizing is hetzelfde gebleven.

Silvia V1

De V1 is een degelijke constructie van T-vormig frame met rvs behuizing en kunststof watercontainer, je kan hem makkelijk demonteren en repareren. Er is gebruik gemaakt van professionele componenten en onderdelen, zoals koperen boiler en leidingen, overdrukventiel, drieweg klep en sterke Ulka pomp. Door middel van thermostaten kan er tussen espresso en stoomtemperatuur geswitcht worden en de boiler heeft een oververhittingsbeveiliging door middel van een resetthermostaat. De stoompijp is alleen draaibaar en heeft een eengats stoomtip, waardoor stomen erg makkelijk gaat. 

Silvia V2

Deze heeft een kunststof merkplaatje en een rubberen greep op het stoompijpje. Latere modellen hebben een verstelbare OPV, ander druprekje en een zwaardere filterdrager zonder ribbels. De modellen vanaf 2006 hebben een nieuw type boiler met een losse zetgroep schijf, welke makkelijker te reinigen is. 

Silvia V3

De V3 heeft een andere stoomkraan en een dubbelwandige stoompijp met kniegewricht. Er zit een nieuwe ergonomische filterdrager bij en ook zit er een nieuw type boiler in met een vast element.

De V4 is gelijk aan V3, maar heeft weer een nieuw type boiler met inschroefbaar verwarmingselement, waardoor het vervangen simpeler en goedkoper is.

De V5 is in 2016 het laatste gewijzigde model, deze heeft boilerisolatie en een automatische uitschakeling naar stand-by stand na een half uur niet gebruiken.